De VAG Airco Service van RD-Techniek houdt uw auto koel

De airconditioning in de auto is bijna niet meer weg te denken. Jaarlijks groeit het aantal auto’s met airco nog steeds. Intussen is 72% van de personenwagens en een toenemend deel van de bedrijfswagens met airconditioning uitgerust. Met onze Airco Service houdt u uw airco in topconditie!

Onderhoud voorkomt defecten

Een airconditionning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. We rekenen erop. Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is. Sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditionning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt vaak als het u niet uitkomt!

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% koudemiddel. Dit middel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco.

Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.

RD-Techniek onderhoudt graag uw airco.  Op die manier garanderen wij dat uw aircosysteem u koel door de warme zomermaanden helpt.

De airco-onderhoudsbeurt bestaat uit:

  • Legen systeem;
  • Vacümeren;
  • Lektest;
  • Druktest;
  • Diagnose stellen;
  • Hervullen met koudemiddel;
  • Eventueel geurbehandeling (tegen meerprijs).

RD-Techniek doet naast het onderhoud ook het oplossen van storingen in het airco systeem. Desgewenst kan in overleg het systeem worden voorzien van nieuwe onderdelen indien dit van toepassing is.

NB: bij compressorschade dient men het systeem te spoelen om gevolgschade te voorkomen aan de nieuwe onderdelen.

Waarom Airco spoelen?

Wanneer een compressor van een airco-installatie defect gaat, dan kunnen er, afhankelijk van het soort defecten, heel wat metaaldeeltjes in circulatie in het aircosysteem komen. Hierdoor wordt het hele systeem vervuild en kan er niet zomaar een andere compressor geplaatst worden, want dan zal deze onmiddellijk opnieuw schade oplopen door de rondzwevende metaaldeeltjes. Vandaar dat men het aircosysteem eerst grondig moet spoelen of 'flushen'.

Gevolgen van niet-spoelen

Door verontreinigde olie en metaaldelen kunnen expansieventielen en orifice tubes verstopt raken. Vervuilde olie en slijtdelen kleven tegen de binnenzijde van leidingen en kanalen van aircocomponenten. Dit soort van verontreinigingen zullen tijdens een normale servicebeurt niet verwijderd worden en kunnen een grote invloed hebben op de werking van het aircosysteem. Vervuilde olie en slijtdelen kunnen ook aan de compressordelen kleven waardoor op langere termijn compressorschade kan ontstaan.

Grondige reiniging

Onder spoelen wordt verstaan het verwijderen en inwendig reinigen van een aircosysteem. Dit betekent, verwijderenvan alle oliën, metaal en niet- metaaldelen, en alle andere schadelijke stoffen. Het is immers niet mogelijk om met eenstandaardservicebeurt dit soort van verontreinigingen te verwijderen uit het systeem. Onderdelen zoals compressor en expansieventielen zijn zeer gevoelig voor dit soort van verontreinigingen. Bovendien heeft men soms geen enkelidee meer over de nog aanwezige hoeveelheid olie in het circuit.